Veelgestelde vragen

Blader gerust door de categorieën en zoek naar het onderwerp waar je meer over wilt weten. Als je vraag er niet tussen staat, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Hoe werkt ToetsMij?

Hoe start ik?

Op de pagina 'Toetsen zoeken' kun je jouw eigen lesboek en jouw hoofdstuk selecteren. Onze vakexperts hebben bij elk hoofdstuk een kwalitatieve oefentoets ontwikkeld. Een toets van ToetsMij dekt alle onderwerpen uit het hoofdstuk zodat jij optimaal bent voorbereid op jouw schooltoets. Achter elke vraag staat tussen haakjes op welke paragraaf/blok/onderdeel de vraag betrekking heeft. Zo krijg jij precies inzichtelijk welke onderdelen je wel of niet beheerst.

Nadat je de oefentoets hebt gemaakt, heb je toegang tot de antwoorden én uitwerkingen. Onze extra leertips zorgen ervoor dat jij precies weet hoe je op toetsniveau komt. Na de registratie kun je gelijk aan de slag!

Hoe kan ik ToetsMij het beste gebruiken?

Gebruik ToetsMij als een “generale repetitie” om je optimaal voor te bereiden op de toets op school. Maak de toets van ToetsMij twee of meer dagen voorafgaand aan de toets, zodat je exact weet waar jij staat en eventueel de mogelijkheid hebt om jezelf te verbeteren. Gebruik daarvoor alle leertips die in de uitwerkingen staan genoemd.

Sommige hoofdstukken hebben twee toetsen: versie A en versie B. Versie B geeft jou de mogelijkheid om nog eens extra te oefenen met de voor jou lastige onderdelen.

Wat maakt leren met ToetsMij handig?

Toets-Mij biedt kwalitatieve oefentoetsen die precies aansluiten op jouw hoofdstuk.

Je krijgt direct inzicht in toetsvragen, oefent op toetsniveau en ziet waar jouw knelpunten zitten. Onze antwoorden, uitwerkingen en leertips zorgen ervoor dat jij op het niveau behaalt dat op de toets van je verwacht wordt.

Op deze manier groei jij niet alleen in cijfers, maar neem je ook de kortste route, waardoor je tevens groeit in vrijheid.

Je kunt onze toetsen zowel gebruiken bij hoofdstuktoetsen (repetitie/proefwerk) als bij deeltoetsen (s.o.). Achter elke vraag hebben wij namelijk staan bij welke paragraaf deze hoort. Zo kun jij precies datgene oefenen dat aansluit op jouw toetsstof.

Wat kan ik van een toets verwachten?

Elke toets van Toets-Mij bevat het volgende:

  • Kwalitatieve oefenvragen op toetsniveau
  • Alle onderdelen van jouw hoofdstuk
  • Vragen op de volgende niveaus: Kennis, Begrip en Toepassing
  • Antwoorden
  • Uitwerkingen
  • Leertips
  • Geeft inzicht in welke onderdelen je nog onvoldoende beheerst

Achter elke vraag staat tussen haakjes het nummer van de paragraaf waarop de vraag betrekking heeft. Zo kun je onze toetsen gemakkelijk voor repetities/proefwerken en so’s gebruiken.

Bestellen en betalen

Wat kost het om met ToetsMij te leren?

Het lidmaatschap bestel je al vanaf € 7,50 per maand. Je hebt dan toegang tot oefentoetsen voor alle vakken van jouw leerjaar (tot een maximum van 20 toetsen per maand).

Wanneer kan ik aan de slag?

Je kunt binnen enkele minuten een account aanmaken en daarna kun je direct toetsen bestellen en gebruiken.

Behoud ik toegang tot de toetsen na afloop van mijn abonnementsperiode?

Met een actief abonnement heb jij toegang tot alle toetsen van jouw leerjaar en niveau. Je betaalt voor het gebruik van ons platform en het gebruik van onze toetsen. De toetsen blijven eigendom van ToetsMij. Na afloop van je abonnementsperiode vervalt de toegang tot de toetsen. 

Is een proefperiode mogelijk?

Wij bieden geen gratis proefperiode aan. Wel kun je bijvoorbeeld eerst ToetsMij voor één maand activeren. Mocht je vervolgens willen stopzetten, dan kan dat op ieder moment. Je zit bij ons niet vast aan een opzegtermijn.

Wat gebeurt er na afloop van de eerste abonnementsperiode?

Je lidmaatschap loopt automatisch door, maar je kunt op ieder moment eenvoudig opzeggen en je zit bij ons niet vast aan een opzegtermijn. Waarom? Ten eerste houden wij zelf ook niet van opzegtermijnen en ten tweede willen wij waarde bieden met ons product. Wij vinden het belangrijk dat je als klant blij bent met ToetsMij en vinden dat dat aspect leidend moet zijn om bij ons klant te blijven. 

Heb je een lidmaatschap per 3 maanden of per jaar gekozen? Dan wordt je abonnement na de eerste periode automatisch verlengd met steeds slechts één maand. En je blijft het voordelige tarief betalen (van € 7,50 per maand bij het lidmaatschap per jaar, of € 10,99 bij het lidmaatschap per 3 maanden). 

Tot wanneer heb ik met een jaarabonnement toegang?

Het jaarabonnement geeft toegang voor 12 maanden. Je kunt zo voordelig leren tijdens deze volledige periode. 

Aan het begin van volgend schooljaar krijg je automatisch bericht in je account om je niveau en leerjaar aan te passen, zodat je weer met de juiste toetsen kunt oefenen.

Hoe werkt het opzeggen van het abonnement?

Wanneer je geen gebruik maakt van het platform kun je gelijk opzeggen. De betaling stopt dan onmiddellijk. Wij hanteren geen opzegtermijn.

Stopzetten doe je eenvoudig door binnen het hoofdaccount op ‘Abonnement wijzigen’ te klikken binnen ‘Mijn overzicht’. Je kunt gebruik blijven van de toetsen tot het einde van je abonnementsperiode. Daarna vervalt de toegang tot de oefentoetsen. 

Tip: wil je het abonnement op een later moment weer gebruiken? Bij het maandabonnement kun je ook kiezen om je abonnement tijdelijk te pauzeren, bijvoorbeeld tijdens de vakantie. Dat regel je op dezelfde plek als de stopzetting. Je kiest zelf tot wanneer de pauzeperiode loopt. Daarna gaat het abonnement verder zodat je gelijk weer met nieuwe toetsen aan de slag kunt.

Let op! Bij een stornering via je bank brengen wij altijd € 10,- administratiekosten in rekening. 

Beheren van je account

Wat kan ik met een ToetsMij-lidmaatschap?

Ons lidmaatschap geeft toegang tot alle vakken en toetsen van jouw leerjaar (met een maximum van 20 toetsen per maand). Op deze manier kun je voor alle vakken van jouw lesniveau en leerjaar met de ToetsMij-toetsen leren.

Met een actief lidmaatschap houd je het hele schooljaar toegang tot je toetsen.

Kan mijn kind ook zelf inloggen?

Bij het aanmaken van je account kun je voor je kind een aparte inlog activeren. Hiervoor betaal je niet extra, dit is een service.

Waarvoor kan dit handig zijn?

Wanneer jij je kind regelmatig thuis overhoort, hoef je vanaf nu niet meer zelf te ploeteren op het bedenken van toetsvragen. Bovendien zul je je regelmatig afvragen: wat wordt er getoetst en op welke manier? Dat is vanaf nu verleden tijd. Onze vakexperts weten precies wat en hoe er getoetst wordt en hebben een vergelijkbare oefentoets voor jullie ontwikkeld!

Jij kunt als ouder binnen het ouderaccount toetsen klaarzetten voor je kind, toetsen printen en antwoorden bekijken. Uiteraard kan een kind dit zelf ook doen.

Binnen het ouderaccount kun je zaken wijzigen zoals de betalingen, pauzeren en de opzegging. Dit is niet mogelijk binnen het leerlingaccount.

Het is uiteraard ook mogelijk om enkel met een ouderaccount te werken en geen aparte inlog voor je kind aan te maken.

Ik heb meerdere kinderen

Broers en zussen krijgt bij ons altijd korting. Als je een tweede kind toevoegt krijg je namelijk € 2,- per maand korting op diens lidmaatschap en bij een derde kind zelfs € 3,-.

Binnen je account kun je eenvoudig kinderen toevoegen en hun lidmaatschap activeren. 

Ik wil het leerjaar of niveau van mijn account aanpassen

Het zelf wijzigen van je leerjaar of schoolniveau is binnen het account niet mogelijk, maar wij helpen je er graag bij. Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier of stuur een mailtje naar info@toets-mij.nl.

Is het schooljaar voorbij en ben je over naar het volgende leerjaar? Bij je eerste inlog in het account in het nieuwe schooljaar (vanaf 1 augustus) krijg je bij het inloggen in je account automatisch eerst de vraag om je leerjaar opnieuw in te stellen. Zo maak je meteen een goed begin in het nieuwe schooljaar.

Mag ik toetsen ook delen onder mijn vrienden?

Uiteraard vinden we het leuk als je jouw ervaringen met Toets-Mij deelt met jouw vrienden, maar het is niet toegestaan de toetsen uit te wisselen. Zowel voor als achter de schermen hebben wij daarom beveiligingen ingebouwd. Dit kun je bijvoorbeeld zien doordat jouw naam en IP-adres worden weergegeven op iedere toetspagina en print.

Het delen van je account is ook niet toegestaan. Hier zijn diverse maatregelen voor getroffen. Toets-Mij behoudt zich het recht voor om je account te verwijderen als je dit overtreedt.

Auteursrecht

Op ieder onderdeel van de website van Toets-Mij rust auteursrecht. Dat betekent dat het zonder onze toestemming verboden is om inhoud van de website over te nemen of te verspreiden of te kopiëren. Het is dus ook niet toegestaan om (de toegang tot) je persoonsgebonden account met anderen te delen. Let op: ook mét bronvermelding is het verspreiden van onze inhoud niet toegestaan.

Wij hebben onze inhoud, en in het bijzonder onze toetsen, met grote zorg samengesteld en ontwikkeld. Daarom vinden we het belangrijk dat je ons auteursrecht respecteert. We zullen dus regelmatig controleren of er schendingen plaatsvinden en we zullen niet aarzelen om bij (het vermoeden van) misbruik juridische stappen te ondernemen. Houd er rekening mee dat we je bij een auteursrechtschending zonder enige waarschuwing vooraf aansprakelijk mogen stellen voor de geleden schade en bijkomende kosten. Ook kunnen we je in een gerechtelijke procedure betrekken om je te dwingen tot schadevergoeding.

Mocht je toch inhoud van Toets-Mij willen overnemen, neem dan vooraf contact met ons op.

Leren met ToetsMij

Voor welke leerjaren is ToetsMij beschikbaar?

We bieden oefentoetsen voor klas 1 t/m 6. We blijven ons aanbod voortdurend uitbreiden met nieuwe lesmethodes. Kijk op Zoek Toetsen-pagina voor het actuele aanbod.

Wie maken de toetsen van ToetsMij?

Kwaliteit staat bij ons zeer hoog in het vaandel. Dit betekent dat wij onze vakexperts nauwkeurig selecteren. Onze vakexperts staan zelf voor de klas en gebruiken jouw lesmethodes dagelijks. Zij zijn bekend met de vraagstellingen in toetsen van jouw lesmethodes en weten exact welke onderdelen door leerlingen als moeilijk worden ervaren.

Nadat de toetsen zijn ontwikkeld worden deze nauwkeurig gecontroleerd zodat ze aan onze kwaliteitsstandaard voldoen.

Waarom is elke toets opgebouwd in Kennis, Begrip en Toepassen?

Al onze toetsen zijn opgebouwd in de onderdelen: Kennis, Begrip en Toepassing. Dit zorgt ervoor dat leerlingen de stof niet alleen oppervlakkig kénnen, maar ook echt de slag maken naar kúnnen. Want dat is de grootste reden waarom leerlingen vaak onvoldoendes behalen: ze kennen de stof, maar begrijpen deze niet, laat staan dat ze het kunnen toepassen.

Bij het nakijken kun je met de onderdelen Kennis, Begrip en Toepassing precies zien op welk niveau je de stof beheerst. Vaak als we onszelf (of ons kind) overhoren, stellen we enkel kennisvragen waardoor het líjkt alsof we de stof voldoende meester zijn, maar juist die diepere leerlaag is wat van ons verlangd wordt op de toets.

Door middel van de toetsen van Toets-Mij kun jij jezelf (of jouw kind) heel eenvoudig en effectief overhoren.

Zijn er ook oefentoetsen voor vmbo-basis en kader?

We bieden helaas nog geen toetsen aan voor vmbo-basis en kader. Zie ook onze pagina Zoek Toetsen voor het actuele aanbod. 

Kan ik ook oefenen voor tweetalig onderwijs (TTO)?

Op dit moment hebben we geen aparte toetsen voor tweetalig onderwijs. De boeken van het TTO zijn vaak bijna letterlijk vertaald van de methodes die op onze website staan, en daarom bieden we er geen toetsen bij aan. Veel TTO'ers vinden het alsnog fijn om met onze toetsen te oefenen aangezien ze zo op toepassingsniveau kunnen oefenen en een goed beeld krijgen van de toetsvraagstelling. 

Hoeveel toetsen kan ik gebruiken?

Met een actief abonnement heb je maandelijks toegang tot 20 nieuwe toetsen. 

Dit is ruim voldoende op basis van de s.o'.s, proefwerken en/of repetities die jij vanuit school binnen één maand opgegeven krijgt.

Wordt de stof later nog eens herhaald? Met een actief abonnement behoud je het hele schooljaar toegang tot eerder gebruikte toetsen. 

Heb je toch de grens van 20 toetsen bereikt? Je kunt dan éénmalig een extra bundel met toetsen bestellen (€ 5,- voor 5 nieuwe oefentoetsen).

Wat kan ik doen als ik een toets of lesboek mis in het aanbod?

Onze vakexperts doen er alles aan om toetsen voor alle lesmethodes online te publiceren. Mist er toch een boek, laat het ons dan weten via onze contact-pagina. Wij gaan dan z.s.m. voor je aan de slag zodat jij binnenkort eenvoudig verder kunt leren!

Tip: Kijk ook eens bij andere lesmethodes. Bij elke toets staat de hoofdstuknaam. Vaak staan er ook de behandelde onderwerpen bij. Zo kun je ook zoeken naar andere toetsen bij jouw onderwerp.

Contact

Heb je na het bekijken van onze veelgestelde vragen toch nog een vraag? Je kan ons direct benaderen door een mail te sturen naar info@toets-mij.nl of onderstaand formulier in te vullen.

Zoek in meer dan 10.000 proefwerken

Echte toetsvragen, precies aansluitend op jouw lesmethode en leerjaar. Voor klas 1 t/m 6 van vmbo t/m gymnasium.

Ik zit in het
en doe
ik wil beter worden in