Waarom ToetsMij?

Uit onze jarenlange ervaring met de begeleiding van leerlingen kwam duidelijk naar voren dat de motivatie van leerlingen enorm steeg wanneer zij toetsend konden leren. 

Dit was simpel te verklaren: eindelijk hadden ze een duidelijk doel voor ogen! Niet meer doelloos dwalen door de tekst, urenlang naar het boek staren, maar actief leren. En ook wij als begeleiders kregen gelijk inzicht in hun prestaties en konden direct inspelen op behoeften.

De toets gaf de leerling richting doordat inzichtelijk werd welke punten nog aandacht nodig hadden. Wat begon met een experiment in onze begeleiding resulteerde in heel efficiënt leren. Leerlingen die normaliter niet vooruit te branden waren, grepen nu zelf de map met oefentoetsen. En nu kwam onze uitdaging: dit realiseren voor 10.000 toetsen ;). Hieruit ontstond ToetsMij.

Wat onderscheidt ons?

Vragen zoals op je echte toets

De ToetsMij-toetsen zijn precies zo opgebouwd zoals de echte toets. Zo werken wij voornamelijk met open vragen net zoals op de echte toets! 

Multiple choice vragen zijn makkelijk automatisch na te kijken, maar dit is bijna nooit hoe je op school wordt getoetst. Bovendien is juist het correct formuleren van een antwoord iets dat veel leerlingen lastig vinden waardoor zij regelmatig niet het volledige aantal punten halen. 

Daarbij zit juist het leerrendement in het nakijken van je eigen antwoord i.p.v. dit proces automatisch te laten verlopen. Genoeg redenen waarom onze toetsen bijna uitsluitend open vragen bevatten.

Lieve lesboek at teken
Lieve is teken groen

Specialist op het gebied van toetsen

ToetsMij is specialist op het gebied van toetsen. Dit is de enige service die wij aanbieden, waar wij ons dagelijks (en vaak ook 's nachts ;)) mee bezig houden en dit is wij als geen ander kunnen. 

Zowel printbaar als digitaal te gebruiken

Onze toetsen zijn zowel printbaar als digitaal te gebruiken. 

Het voordeel van printen? Precies zo oefenen zoals je wordt getoetst (vaak ook nog met een blaadje op je bureau). 

Het voordeel van digitaal gebruik? Je antwoorden worden opgeslagen en het is beter voor het milieu.

Jade laptop en teken
Matteo goedkeuringskrul groen

Oefenen op 3 niveaus

Je wordt getoetst op meerdere niveaus: kennis, begrip en toepassing.

Volwaardige toetsen

Vragen op toetsniveau, antwoorden en stapsgewijze uitwerkingen.

Jade wortel teken

De initiatiefnemers van ToetsMij zijn Larissa Kapnissakis en Marc Luitjens. Larissa heeft meer dan 10 jaar huiswerkbegeleiding gegeven en Marc is examentrainer geweest bij SSL Leiden (examentrainingen) en kwaliteitsmanager huiswerkbegeleiding. ToetsMij is ontstaan vanuit de vraag en de noodzaak waarmee zij duizenden leerlingen, ouders en begeleiders dagelijks zagen worstelen. Zij begrijpen dan ook als geen ander wat er onder deze groepen speelt. Tot op de dag van vandaag vormt dat de basis van ToetsMij. 

Bovendien zorgt dit ervoor dat de keuzes die gemaakt worden heel anders zijn dan wanneer een grote investeringsmaatschappij het brein achter het bedrijf is.

Niet gek dan ook dat zoveel leerlingen en ouders blij zijn met deze dienst én dat inmiddels honderden experts zich aansluiten bij dit initiatief.

‘8 jaar lang was ik op zoek naar toetsvragen op toetsniveau. Immers waren de oefentoetsen in het boek vaak een stuk simpeler dan de echte toets, als die oefentoetsen er überhaupt al waren.’ Larissa Koutsoloukas Oprichter & mede-eigenaar ToetsMij

Zoek in meer dan 10.000 proefwerken

Echte toetsvragen, precies aansluitend op jouw lesmethode en leerjaar. Voor klas 1 t/m 6 van vmbo t/m gymnasium.

Ik zit in het
en doe
ik wil beter worden in