Leren, leren en nog is leren, terwijl het niet terug te zien is in mijn cijfers….

Adobe Stock 135692151 scaled

Ik zit in 4 vwo en het is een dag voor de kerstvakantie. Poeh, wat fijn even twee weken geen school. Ik loop letterlijk op mijn tandvlees, werk zo hard.

Even niks aan school doen, maar eigenlijk weet ik dat dat er niet in zit. Na de kerstvakantie heb ik toetsweek. 13 toetsen in één week. Ijverig als ik ben maak ik een planning en zit ik uiteindelijk tóch nog op 24 december ‘s ochtendsvroeg een samenvatting te maken. Een samenvatting, je weet wel, zo eentje die nog langer is dat het hoofdstuk zelf. 

Om 15.00 uur roept mijn moeder of ik gezellig naar beneden kom om thee te drinken met kerstbrood. Ik sla m’n boeken dicht met een zucht en loop naar beneden. 

De balans is zó moeilijk voor sommige leerlingen. Sommigen zitten echt vast in hun leerproces en moeten talloze uren maken omdat hun strategie dit vereist. Het kwantitatief proberen op te lossen omdat het kwalitatief niet goed in elkaar steekt. De leerlingen die Toets-Mij gebruiken, groeien niet alleen in cijfers, maar ook echt in vrijheid. Zij hebben de regie over hun leerproces, in plaats van andersom. Zij weten wat de kortste weg is naar resultaten waardoor zij nu het grootste deel van de vakantie ook écht vakantie hebben.

Tip de redactie

Heb jij een interessant onderwerp of een mooie tip & trick die het leren nog makkelijker maakt? Laat het ons weten

Deel deze pagina met je vrienden!

Ook interessant

Bekijk alle artikelen

Zoek in meer dan 10.000 proefwerken

Echte toetsvragen, precies aansluitend op jouw lesmethode en leerjaar. Voor klas 1 t/m 6 van vmbo t/m gymnasium.

Ik zit in het
en doe
ik wil beter worden in